Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/06/10

Görüntüleme ..counter ..📂


Ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosudur.  Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlamaktadır yani kısacası buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesidir. Dayanıklılık süresi çok azdır.Türkiye’de tüketimi çok az ve fazla bilinmemektedir. Avrupa ülkeleri ve ABD’de ise tüketimi oldukça yaygındır. Ruşeym her yaş için tüketimi önerilen bir besindir.
ruseymin faydalari
Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sırasında 1 ton buğdaydan sadece 1 kg ruyeşm elde edilir. E vitamini deposu olup çölyak hastalarına tüketimi önerilmez.Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.
E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder