Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/06/03

Meyve Ve Sebze İşlemede Ozon Uygulaması

Görüntüleme ..counter ..📂

Meyveler ve sebzeler değişik teknolojik işlemlerle çok farklı ürünlere işlenerek, gıda çeşitlerinde zenginliğin artmasında önemli rol oynarlar. Ancak ürünlerin kullanımı, depolanması, taşınması sırasında oluşabilecek mikrobiyolojik ve mikrobiyolojik olmayan bozulmalarla ürünler besin değerlerini kaybederek zehirlenmelere yol açabilen ürün boyutlarına ulaşabilirler.
ozon
Konserve üretimi aşamalarında çeşitli noktalarda ozon uygulaması yapılarak ürünlerin kalitesi en iyi şekilde korunabilmektedir. Hasat sırasında ürün zarar görmeden toplanmalıdır. Nakil sırasında kullanılacak olan kasa ve benzeri ekipmanlar ozonla yıkandığında ürünün sorunsuz bir şekilde nakli sağlanabilir. Ürünlerin yıkanmasında da ozon kullanılabileceği gibi, üründe bulunması muhtemel bakteri, virüs,küf, sporları engeller ve ürün üzerindeki kalıntıları yok ederek koruyucu madde kullanım ihtiyacını azaltır. Aynı zamanda beklemeden dolayı oluşabilecek ezik, küf ve çürüme yok olacaktır. Haşlama işlemi yapılacaksa bu noktada da ozon kullanılabilir.
Ürünlerinizi kurutarak muhafaza etmek istiyorsanız, ozon tekniği yine yardımcı olacaktır. Meyve ve sebzelerinizi kurutmadan önce kullandığınız suyun içerisinde belli oranlarda ozon kullanırsanız, oluşacak her türlü riski engellemiş olursunuz. Kurutma açık havada yapılıyor ise kurutma esnasında doğal sebeplerden oluşan küf ve mayanın yayılmasını önler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder