Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/06/19

Hangi Ürün Hangi Ambalajda Olmalı?

Görüntüleme ..counter ..📂


Ürünü korumak amacıyla sağlıklı ve güvenilir kalmasını sağlayan, bu şekilde depolanabilen ve tüketiciye en sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlayan koruyucu bir malzemedir. Ürünü korumanın yanı sıra içerisindeki birçok özelliği de paket üzerinde listelemektedir. Aynı zamanda renkli ve ilgi çekici olması sebebiyle de önem arz etmektedir.
Konserve ambalajı cam ya da metal olmalıdır. Ancak darbelenmiş ambalajlar satın alınmamalıdır. Metal içerisinde gıda ile etkileşime girmemesi için koruyucu bir tabaka ile çevrilmiş fakat darbe esnasında bu tabaka zarar görmektedir.
Pirinç ve baklagiller genelde plastik poşetler içerisinde muhafaza edilmektedir. Ambalajda delik olmamalıdır.  Yağlı gıdalarda ise kesinlikle güneş ışığı görmeyen ürünler satın alınmalıdır. Özellikle mayonez gibi ürünler en düşük ısılarda bile bozulmaya maruz kalabilir. Unda kağıt ambalajları tercih edin fakat; nemli ortamda bulunan ürünleri almamaya ve ıslak paketleri almamaya dikkat edin.
cam_ambalaj
Çay ve kahvelerin hava almamış olması gerekmektedir. Sıvı yağların ise, ışıkla teması halinde erken bozulacağı için ışık geçirmeyen cam malzeme ile kaplanmış olması önemlidir. Darbeli teneke yağ kutuları içerisindeki koruyucu tabaka yağ ile temasa geçip bozulmaya sebep olabilir.
UHT sütler sterilizasyon işlemi yapıldığından dolayı buzdolabında olmasına gerek yoktur.35 derece üzerine çıkılmadığı taktirde bozulma meydana gelmez. Cam şişeler yani pastörize sütler kesinlikle buzdolabında soğuk zincir korunması gerekmektedir. Tereyağının alüminyum folyo ile kaplanmış olması daha sağlıklıdır. Kasaplardan alınan etler mümkün olduğunca kalın şekilde sarılmalıdır. Isı ve ışık geçirgenliği en düşük düzeyde olması gereklidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder