Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/07/01

Goji Berry Meyvesi Gerçeği

Görüntüleme ..counter ..📂


Çin, Moğolistan ve Tibet’te Himalayalarda bulunan goji berry, yaklaşık 6000 yıldır kullanılan bir meyvedir. Sağlığa birçok faydası olan bu meyve ülkemizde kurt üzümü olarak bilinir. Kuvvetli bir antioksidan olan goji berry; Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılmaktadır.
Goji berry küçük yumuşak meyveleri olan bir bitkidir. Çok sulu ve tatlıdır. Tadı, yaban mersini ve kiraz arasında olan goji berry taze meyve olarak tüketildiği gibi kuru üzüm olarak da tüketilmektedir. Bu meyvenin yapraklarından bitki çayı, saplarından da yağ yapılmaktadır.  Hemen her toprakta yetişen bir bitki türüdür ve çok sulu ortamları ve güneşi sever. Bitkide en güzel verim 4-5 yaşlarından sonra alınmaktadır. Şemsiye modeli ile budama yapılırsa bitkiden daha fazla verim alabilirsiniz.

Goji berry, 19 ayrı aminoasit, % 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, %8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir.
Güçlü bir antioksidan olması nedeniyle ürün bu zamanlarda çok fazla ilgi görmekte. Doğal bir yağ yakıcı olduğundan kilo vermek isteyen tarafından çok fazla tercih ediliyor. Ayrıca kanserle savaşır. Kolestrol ve kan şekerini düzenler. Kan basıncını düşürür. Göz sağlığına iyi gelir özellikle ileriki yaşlarda meydana gelen katarakt oluşumunu azaltır. Hafızayı güçlendirir. Bol miktarda vitamin ve mineral içerir, bağışıklığı güçlendirir. Kas ve kemik dokusunu korur. Cilt için de kullanılabilir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder