Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/10/19

Gerçek Çantalar ve Sahtelerini Ayırt Etmenin Yolları

Görüntüleme ..counter ..📂


Dünyanın en ünlü markalarının tasarladığı çantalar kesinlikle el yapımıdır. Tüm ürünler piyasaya sürülmeden önce tek tek kontrol edilir ve en ufak bir hata varsa ürün piyasaya sürülmez. ilk dikkat etmeniz gereken dikişlerdir. Göze hoş gelmeyen bir görüntü yakalarsanız sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Dikişte en ufak bir kayma veya ipte en ufak bir bozukluk, tüylenme olmamalıdır. Satıcılar üretim hatası derse aldanmayın çünkü üretim hatası olan ürün piyasaya düşmez. 
Çantalardaki metal klipsler, fermuarlar, düğmeler ve kilitleri özellikle çok dikkatli bir şekilde inceleyin. Yüksek kalite metaryallerden üretilen ürünler her şeyleriyle mükemmel olmalıdır. Çoğunlukla üzerilerine seri numarası ve marka adı da basılmıştır. Bu da gerçek marka çantaların en önemli özelliklerinden biridir.
Deri çantalarda asla yağlılık ve yapışkanlık olmaz. Çantalar esnek veya yumuşak olabilir ama asla orjinal kalıplarını kaybetmezler. 

Çoğu zaman taklit çantaların etiketlerinde marka adının ve logosunun değişik bir fontla, muazzam olmayan bir şekilde ve hatta bazen yanlış yazıldığını fark edebilirsiniz. Etiketler bu bakımdan çok önemlidir.
Seri numarası bir ürünün orijinalliğini gösteren en önemli faktörlerden biridir. Seri numarasının bulunduğu etiket özel bir şekilde mühürlenir ve ürüne dikilir. Bu yüzden ürüne zarar vermeden yerinden sökmek imkansızdır. Sahte ürünlerde ise bu seri numarası genelde bir etikete basılmış ve çantanın bir kenarına yapıştırıcıyla tutturulmuştur.
Genellikle pahalı marka çantalar şık görünümlü ve yüksek kalite materyallerden üretilmiş ambalajların içinde sunulur. Gerçek ürünlerin içinde bulunduğu ambalajın da ürünün kendisi kadar mükemmel olması gerekir. Herhangi bir defo veya renk kayması olmamalıdır. Bunun dışında çantanın yanında gelen bütün aksesuarlar da bir set olarak paketin içine konulur ve bunun için ekstra bir ücret talep edilmez.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder