Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/09/28

MacOS Sierra Kurulumu İçin USB Bellek Oluşturma

Görüntüleme ..counter ..📂


Mac kullanıcıları, Mac App Store üzerinden en yeni işletim sistemi olan Sierra'yı ücretsiz bir şekilde indirip kullanmaya başladılar. Ancak ideal bir kurulum için kullanıcıların MacOS Sierra işletim sistemi bulunan bir kurulum USB’si hazırlaması gerekiyor.
İlk olarak Mac App Store üzerinden MacOS Sierra'yı indirmeniz gerekiyor. Ardından en az 8 GB'lık bir USB belleğinizin olması gerekiyor. Kurulumun hızlı bir şekilde olmasını istiyorsanız USB 3,0 belleği kullanabilirsiniz. 
MAC sisteminizi açın ve Disk İzlencesi uygulamasını çalıştırın. Uygulamanın sol tarafında sisteminizdeki diskleri göreceksiniz. Listede USB belleğinizi bulup tıklayın. Sağ tarafta belleğinizin bilgilerini göreceksiniz. Üst menüde SİL seçeneğine tıklayın ve USB' nizi yeniden adlandırın. Diğer ayarları olduğu gibi bırakıp yeniden SİL butonuna basın. Artık belleğiniz biçimlendi. 
Ardından Terminal uygulamasını açın ve aşağıdak,i kodu girin;
sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/Untitled –applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app
Komutu onayladıktan sonra Terminal diske yazma işlemini başlatacaktır. Eğer hiçbir sorun çıkmazsa işlem tamamlandığında Terminal sizi bilgilendirecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder