Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/08/21

Thunderbolt 3

Görüntüleme ..counter ..📂


Thunderbolt 3, İnter 'in şimdiye kadarki en hızlı bağlantı sistemi olduğunu iddia ediyor. Veri aktarımı, görüntü aktarımı ve güç aktarımını konusunda ciddi atılımlarda bulunuyor. 
Thunderbolt 3’ün kullanıcılara sunduğu pek çok yenilik var. Bu yenilikler arasında en çok dikkat çekeni ise çift 4K ekran desteği. Thunderbolt 3 ile birlikte kullanıcılar iki adet 4K 60Hz monitör veya TV’yi tek bir Thunderbolt kablosuyla kullanabilecek. DisplayPort 1.2 tabanlı 2 akış desteğine ve 8 kanala sahip olan Thunderbolt 3, bünyesinde diğer kablolara kıyasla iki kat daha fazla video bant genişliği taşıyabiliyor.
Yeni Thunderbolt sürümü, video akışının yanı sıra veri akışında da hızıyla etkiliyor. Thunderbolt 3 destekli bilgisayar portları, 40Gbps veri aktarım hızıyla bir önceki nesle kıyasla iki kat daha fazla hız sunuyor. Örnek olarak Intel, 4K bir filmi Thunderbolt 3 teknolojisi ile 30 saniye içerisinde transfer edebileceğinizi söylüyor.
Güç aktarımı da Thunderbolt 3 ile birlikte artan özelliklerden biri. Thunderbolt 3, 100W’a kadar güç transferine izin veriyor. Bu da, dizüstü bilgisayarlar daha hızlı şarj olacak demek. Ayrıca dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarda bulunan Thunderbolt 3 portları ile şarj edilen cihazlara 15W güç aktarılabilecek.
Hepsinden önce uyumlu başlık gerekiyor. O da USB- Tybe C. USB- C ile Thunderbolt 3 ikilisi en hızlı ve en modern bağlantı türü olmak için diğerleri ile rekabete başladı bile. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder