Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/08/26

Android'de Varsayılan Uygulamaları Değiştirme

Görüntüleme ..counter ..📂


Android kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biri Android' in kendi uygulamaları. Çoğu kişi bu uygulamaları telefondan kaldırmak konusunda sıkıntı yaşıyor. Ayarlar bölümünden yapacağınız bir kaç işlemle bu uygulamaları değiştirebilirsiniz. 
Öncelikle 'Ayarlar' bölümünden 'Uygulamalar'a tıklıyoruz ve telefondaki uygulamalar listesine ulaşıyoruz. Elbette akıllı telefon üreticilerine ve arayüzlere bağlı olarak bu pencere sizde farklı görülebilir. Uygulamaları 'Yapılandır' bölümünden 'İleri Düzey' başlığı altındaki 'Varsayılan Uygulamalar' seçeneğine tıklayın.
Burada karşınıza 'Tarayıcı Uygulaması', 'Telefon Uygulaması' ve 'Sms Uygulaması' gibi bölümler geliyor. Böylece Android' deki varsayılan web tarayıcıyı, telefon ve kısa mesaj uygulamasını kolayca değiştirebilirsiniz. 
Elbette bu aşamadan önce sisteminize varsayılan uygulamaya alternatif bir uygulama kurmanız gerekiyor. Yani Android’deki varsayılan web tarayıcıyı kullanmak istemiyorsanız; Google Chrome, Firefox ya da Opera gibi uygulamaları sisteme eklemelisiniz. Daha sonrasında varsayılan uygulamaları kolayca değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder