Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/12/16

Yeni Kimlikler Nasıl Alınacak?


Yeni kimlik kartlarınızı almak için, 15 yaşından büyükseniz, herhangi bir nüfus müdürlüğüne gidip müracaat edebilirsiniz. Başvuru yaparken sıra bekleyip vakit kaybetmemek istiyorsanız, ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alarak da gidebilirsiniz. Yurt dışındakiler için ise, dış temsilciliklere doğrudan müracaat etmeleri gerekmektedir.
15 yaşını tamamlamayan çocuklar veliler veya vasileri ile başvuru yapabilecekler. Ayrıca talep edilmediği sürece onların kimliklerine fotoğraf eklenmeyecek.
İlçe nüfus müdürlüklerine gidemeyenlerin başvuruları kendi adreslerinden alınacak.
Kanuni bildirim süresi dışında doğum ve kimlik değişikliği sebepleri ile yapılan başvurularda 15 TL, kayıp kimliklerin yenilenmesinde 30 TL ücret alınacaktır.
Başvuru esnasında kimlik bilgileri kontrol edilecek, gereken kısımlar güncellenecek, fotoğraf taranacak ve parmak izi, parmak damar izi gibi biyometrik bilgiler alınacak. Başvuru sonunda kişilere 6 haneli bir şifre verilecek ve bu şifre kredi kartında kullanıldığına benzer olarak kimlik doğrulama sağlamak amacıyla kullanılacak. PIN kodu kimlik kartı teslim edilinceye kadar aktif olmayacak. PIN kodu ilçe nüfus müdürlüklerinde yer alan kiokslar tarafından değiştirilebilecek. Hazırlanan kimlik kartları PTT KARGO aracılığıyla teslim edilecek.

2016/12/13

Akıllı İnsanların Yirmi Özelliği



Eğer zeki ve başarılı bir insan olmak istiyorsak, kendimize karşı bazı sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Bu sorumluluklarımızdan biraz bahsedelim. İşte başarılı insanların özellikleri;

  • Para kazanmak uğruna her riske atlamazlar. Olasılıkları değerlendirirler. 
  • İnsanlara hemen güvenmezler. 
  • Hareket ederken ileriye dönük düşünerek hareket ederler. 
  • Eğer bir konuda başarısız olmuşlarsa, pes etmezler. Fikirlerini tekrar gözden geçirirler. 
  • Hatalarına saplanmazlar. 
  • geçmişteki başarısızlıklarını göz ardı etmezler.
  • Geçmişteki başarısızlıklarından ders alırlar. 
  • Şanslarına pek güvenmezler. 
  • İşlerindeki önemli açıları göz önünde bulundururlar. 
  • Diğer insanlardan farklı düşünselerse, fikirlerinden vazgeçmezler. 
  • Gelecekte kendilerini zayıf gösterecek açıklama yapmaktan kaçınırlar. 
  • Deneyimlerini genişletmek için fırsat kovalarlar. 
  • İyi bir nedenleri varsa asla pes etmezler. 
  • Değersiz şeyler için zaman harcamazlar. 
  • Yeteneklerinden bahsederken abartılı konuşmazlar. 
  • Lüzumsuz düşmanlar edinmezler. 
  • Gereksiz gurur yapmazlar.
  • Her zaman bir B planları vardır. 
  • Kendilerine yalan söylenmezler. 

2016/12/11

Her Zaman Bakımlı Görünmenin İncelikleri


Sağlıklı ve bakımlı görünen bir cilde sahip olmanız için gereken tek şey biraz emek biraz zaman. İşte bakımlı görünmenin incelikleri;
• Cildiniz kuruysa ve sürekli su kaybediyorsa badem özlü nemlendiriciler kullanmalısınız.
• Dudaklarınızın daha dolgun ve bakımlı görünmesi için dudak kaleminizi veya rujunuzu buzdolabında bekletmelisiniz. Dolapta bekleyen ruj, diğer rujlara oranla daha kalıcıdır. 
• Manikür esnasında ellerinizi sıcak su yerine ılık sütün içerisinde bekletirseniz tırnaklarınızı güçlendirir ellerinizin yumuşacık olmasını sağlarsınız.
• Cildiniz sürekli parlıyor ve kötü bir görüntü veriyorsa bunun için fondöten kullanmadan önce matlaştırıcı nemlendirici kremleri tercih etmelisiniz ki cildiniz mat görünsün. 
• Göz makyajınızı temizlerken göz ve çevresini çok bastırmadan yumuşak hareketlerle (içeriden dışarıya doğru hafif ve dairesel hareketlerle) silerek temizlemelisiniz.  

2016/12/10

14 Yaşındaki Kızın Dondurulması Süreci


İngiltere'de yaşayan 14 yaşındaki genç kız,nadir görülen bir  kanser türüne yakalandı ve tedavisi olmadığı için ölmek yerine dondurulmayı tercih etti. Dondurulup kanser tedavisi bulunduktan sonra uyanabilmeyi ve iyileşmeyi ümit ediyor. 
Genç kızın yaptığı açıklamada ölmek istemediğini, toprak altına girmektense donmayı tercih ettiğini, böylece gelecekte kanser tedavisi bulunduğunda uyandırılıp iyileşeceğini ve uzun süre yaşamak istediğini belirtti. Kızın bu talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Vücuduna bir kimyasal enjekte edildi ve -196 derecede donduruldu. Ancak kanser tedavisi bulunduğunda, bilim dünyası kızın kalbinin tekrar çalışıp çalışmayacağı konusunda kesin bir cevap veremiyor. 
Dondurulma süreci şu işlemlerden başlıyor;
  • Kalp durduktan sonraki 2-15 dakika süresinde prosedür başlatılıyor. Vücut buz içine yatırılıyor ve kimyasallar enjekte ediliyor.
  • Beden 0 dereceye soğutulup kan tamamen boşaltılıyor. Damarlara organları korumak için özel solusyon dolduruluyor.
  • Organlar için de özel bir kimyasal enjekte edildikten sonra beden -130 dereceye soğutuluyor.
  • Dondurulan vücut, önce bir konteynera sonra da içi -196 derecede olan nitrojen dolu bir metal tanka konuluyor.
  • Hasta kişi burada yıllarca hastalığına bir tedavi bulunmasını bekliyor. O gün uyanıp uyanmayacağı ise bilim dünyası için bile soru işareti.

2016/12/09

Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Diş Temizleme Yöntemleri


Dişlerinizin iç ve dış kısımlarında biriken gıda kalıntıları plak olarak adlandırılıyor ve bu plaklar ağız kokusuna sebep olabiliyor. Plak oluşumunu önlemenin kesin bir yolu olmasa da evde uygulayabileceğiniz doğal reçeteler yardımıyla dişçiye gitmeden de bu plakları temizleyebilirsiniz. Plak diş çürümesine  hatta diş kaybına bile neden olabileceğinden temizlenmesi yararınıza olacaktır. 
60 gram ceviz kabuğunu robottan geçirerek toz haline getirin. Bu sırada alüminyum bir kapta yarım litre suyu kaynatın sonra içine ceviz kabuğu tozunu ilave edin ve diş macunu kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Ayda iki kez beş dakika boyunca uygulayın. 
İkinci yöntem; 2 yemek kaşığı ayçekirdeği, 2 yemek kaşığı misket limonu suyu ve yarım litre suyu bir  alüminyum kaba koyup karıştırın. Düşük sıcaklıkta bir saat kadar kaynatın ve karışımı yine ayda iki kez ve beş dakika boyunca uygulayın. 
Tabi ki bunların yanında diğer uygulamaları atlamamak da çok önemli. Her yemekten sonra dişlerinizi iki dakika boyunca fırçalamaya özen gösterin. Doğal diş macunları kullanın ve ağız bakımınızı günlük olarak yapın. 
Tebrikler! Plak ve tartardan kurtuldunuz. 

2016/11/12

Cildinizi Kışa Hazırlayın!!!


Kış mevsimini seven çok az insan vardır ama maalesef kış geldi çattı. Cildinizi korumak için hazır maske veya ev yapımı maskeler kullanıyor olabilirsiniz ancak önemli olan cildinizi derinden beslemek. Böylece cildinizin parıltısını eşit bir şekilde koruyabilirsiniz. 
İşte yazın izlerinden daha kolay sıyrılarak kışa sağlıklı bir cilt ile girmenin yolları;
  • Protein içerikli gıdalar tüketmelisiniz çünkü, cildinizi içten dışa doğru besler ve iyileştirme gücü oldukça yüksektir.
  • Haftada üç defa yumurta tüketmeyi unutmayın. 
  • Domates tüketin. İçeriğindeki likopen maddesi ile cildi tepeden tırnağa onarır ve besler. Tabi domatesin organik olanı daha makbul. 
  • En yüksek protein içeriğine sahip bakliyatı unutmamak gerekir; fasülye. 
  • Kırmızı lahana ise cildinizde güneşten ve sıcaktan oluşmuş kırışıklıklara içeriğindeki antosiyanin etkisiyle çok iyi geliyor. C vitamini açısından da oldukça zengin. 
  • Hamur işi, şarküteri ürünleri ve yağlı yiyeceklerden uzak durunuz. 
  • Çörek otunu günün her öğününde salatalarınızda ve yemeklerinizde bolca kullanabilirsiniz. Vücudu nemlendirerek sağlıklı görünmesini sağlar. 
  • Hareket etmeyi ihmal etmeyin. Hareketsiz bir vücut daha çabuk kırışır. 
  • Güneş koruyucu ürünleri kışın da kullanmaya özen gösterin. 

2016/10/22

Sağlıklı Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı



Hindistan cevizi yağı ile tanışmanızın tam sırası. İçerisindeki trigliserid ve laurik asit sayesinde saçlarınızı besler ve güçlendirir. Canlı ve parlak bir görünüm sağlar. Saç derisini temizleyerek saç tellerinizi kalınlaştırır. Saçlarınızdaki kırıkları azaltır ve doğal nemlendiricidir. Duştan sonra vucüt nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz.
Duştan 30 dakika önce saç derinize masaj yaparak uygulayın ve sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Saçlarınız kuru ve yıpranmış ise bu süreyi daha çok uzatabilirsiniz mesela akşam sürüp sabah kalkınca saçınızı durulayabilirsiniz. Bu yağ katı görünse de elinize sürdüğünüzde sıcaklık ile eriyerek kolayca uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı



Hindistan cevizi yağı ile tanışmanızın tam sırası. İçerisindeki trigliserid ve laurik asit sayesinde saçlarınızı besler ve güçlendirir. Canlı ve parlak bir görünüm sağlar. Saç derisini temizleyerek saç tellerinizi kalınlaştırır. Saçlarınızdaki kırıkları azaltır ve doğal nemlendiricidir. Duştan sonra vucüt nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz.
Duştan 30 dakika önce saç derinize masaj yaparak uygulayın ve sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Saçlarınız kuru ve yıpranmış ise bu süreyi daha çok uzatabilirsiniz mesela akşam sürüp sabah kalkınca saçınızı durulayabilirsiniz. Bu yağ katı görünse de elinize sürdüğünüzde sıcaklık ile eriyerek kolayca uygulayabilirsiniz.

2016/10/19

Gerçek Çantalar ve Sahtelerini Ayırt Etmenin Yolları


Dünyanın en ünlü markalarının tasarladığı çantalar kesinlikle el yapımıdır. Tüm ürünler piyasaya sürülmeden önce tek tek kontrol edilir ve en ufak bir hata varsa ürün piyasaya sürülmez. ilk dikkat etmeniz gereken dikişlerdir. Göze hoş gelmeyen bir görüntü yakalarsanız sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Dikişte en ufak bir kayma veya ipte en ufak bir bozukluk, tüylenme olmamalıdır. Satıcılar üretim hatası derse aldanmayın çünkü üretim hatası olan ürün piyasaya düşmez. 
Çantalardaki metal klipsler, fermuarlar, düğmeler ve kilitleri özellikle çok dikkatli bir şekilde inceleyin. Yüksek kalite metaryallerden üretilen ürünler her şeyleriyle mükemmel olmalıdır. Çoğunlukla üzerilerine seri numarası ve marka adı da basılmıştır. Bu da gerçek marka çantaların en önemli özelliklerinden biridir.
Deri çantalarda asla yağlılık ve yapışkanlık olmaz. Çantalar esnek veya yumuşak olabilir ama asla orjinal kalıplarını kaybetmezler. 

Çoğu zaman taklit çantaların etiketlerinde marka adının ve logosunun değişik bir fontla, muazzam olmayan bir şekilde ve hatta bazen yanlış yazıldığını fark edebilirsiniz. Etiketler bu bakımdan çok önemlidir.
Seri numarası bir ürünün orijinalliğini gösteren en önemli faktörlerden biridir. Seri numarasının bulunduğu etiket özel bir şekilde mühürlenir ve ürüne dikilir. Bu yüzden ürüne zarar vermeden yerinden sökmek imkansızdır. Sahte ürünlerde ise bu seri numarası genelde bir etikete basılmış ve çantanın bir kenarına yapıştırıcıyla tutturulmuştur.
Genellikle pahalı marka çantalar şık görünümlü ve yüksek kalite materyallerden üretilmiş ambalajların içinde sunulur. Gerçek ürünlerin içinde bulunduğu ambalajın da ürünün kendisi kadar mükemmel olması gerekir. Herhangi bir defo veya renk kayması olmamalıdır. Bunun dışında çantanın yanında gelen bütün aksesuarlar da bir set olarak paketin içine konulur ve bunun için ekstra bir ücret talep edilmez.

2016/10/15

Daha Kalıcı Parfümler İçin...


Parfümünüzün daha kalıcı olmasını sağlamak istiyorsanız, bu yazıya bir göz atmanızda fayda var.
İşte parfüm kullanmanın incelikleri; 
  • Parfümünüzü banyo gibi sıcak ve nemli yerlerde saklamayın. Kuru ve soğuk alanlarda saklamaya dikkat edin. 
  • Cildiniz kuru ise, parfümü nabız noktalarına sıkmadan önce mutlaka vazelin sürün. 
  • Eğer cildiniz kuruysa parfümden önce kokusuz vücut losyonu sürmeyi unutmayın.
  • Parfümü banyodan hemen sonra ve giyinmeden hemen önce sıkın. Böylece vücudunuzdaki nem kokuyu tutacaktır hem de kıyafetlerinizde istenmedik izler bırakmayacaktır.
  • Parfümü sıktıktan sonra bileklerinizi birbirine sürtmeyin. Sürttüğünüzde tam aksine kokunun daha çabuk uçmasına sebebiyet vermiş olursunuz.
  • Parfümü sıkma yeri olarak nabız alınan sıcak bölgeleri tercih edin. Buralar; bilekleriniz, boynunuz, dirsek içiniz, dizlerinizin arkası ya da ayak bilekleriniz olabilir. Ama bir seferde bu bölgelerden yalnızca birkaçını seçin.
  • Daha hafif bir koku istiyorsanız parfümü havaya doğru sıkın ve yavaşça içine doğru yürüyün. Böylelikle çok ağır bir koku taşımazsınız.
  • Alkol içeren parfümleri direk saçınıza sıkmayın, bu saçınızı kurutacaktır. Önce saç fırçanıza sıkın sonra saçlarınızı tarayın.
  • Son kalan damlalarınızı kokusuz losyonunuza boşaltın böylelikle boşa gitmemiş olacaktır.
  •  Yanınızda parfümün kendisini taşımaktansa istediğiniz miktarı kulak çubuklarına sıkın ve plastik bir poşete koyun. Böylece gün içerisinde istediğiniz zaman kokunuzu yenileyebilirsiniz.

2016/10/13

Saçlarınızın Hızlı Uzamasını İstiyor Musunuz?


Hintli kadınların saçları bakımlı ve uzun olmasından dolayı her kitlenin dikkatini çekebilmekte. İşte Hintli kadınların kullandıkları bazı altın değerinde öneriler;
1- Aloe Vera suyu kullanın: Her yerde bulabileceğiniz Aloe Vera suyu saçlarınızın hızla uzamasını tetiklerken aynı zamanda saç derinize de mükemmel bir bakım yapıyor.
2- Saçlarınızı yıkadıktan sonra soğuk su ile durulayın: Soğuk su saç derisindeki gözenekleri kapatarak kan dolaşımını hızlandırır ve saçların daha iyi beslenmesini sağlar.
3- Elma sirkesiyle saçlarınızı yıkayın: Saç kremi yerine doğal elma sirkesi kullanırsanız saçlarınızın daha hızlı uzadığını fark edeceksiniz. Ayda bir kaç kez uygulayabilirsiniz.
4- Saç derisine protein maskesiyle masaj yapın: Bunun için iki adet yumurtanın beyazı yeterli olacaktır.
5- Yumurta, Zeytinyağı ve Konyak: 2 yumurta akı, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir bardak konyağı mikserde çırpıp saç derinize uygulayın. Böylelikle saçınız hem protein açısından yeterli besini alacak hem de daha kolay taranabilen,  daha dolgun ve parlak saçlara sahip olabileceksiniz.
6- Esansiyel yağlar kullanın: Badem, lavanta, b,beriye ve kekik yağlarını kullanabilirsiniz. Saç diplerinize iyi gelerek saçınızın daha kolay uzamasını tetikler.

2016/10/11

Nokia Geri Geliyor!


Bir dönemin kuşkusuz en çok kullanılan telefon üreticisi olan Nokia, bir süreliğine Microsoft bünyesinde yer almaya başlamıştı. Üreticinin akıllı telefon pazarına ne zaman döneceği merak konusuydu ve artık haberler sızmaya başladı. Şimdilik D1C adını taşıyan bir telefon ile dönüş yapacakları biliniyor. Ayrıca firma Android'le gelen bir çok modelle yeniden çıkış yakalayabilir. 
Sızıntıya göre, D1C adlı söz konusu modelin makul bir hafıza ve kameraya ve çok da etkileyici olmayan bir yongaya sahip olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte cihazın 13 MP'lik arka ve 8 MP'lik ön kameraya sahip olacağı anlaşılıyor. Adreno 505'le birlikte 1.4 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 yonga üzeri sistemle gelen cihazın ekran çözünürlüğü ise 1920 x 1080 piksel.
Nihayetinde orta segment bir model olarak değerlendirebileceğimiz 5.2 inç ekranlı cihaz Android 7.0 işletim sistemiyle gelecek. Nokia'nın uzun bir süredir beklenen geri dönüşü ise söz konusu cihazın yıl sonunda yapılacak tanıtımıyla gerçekleşecek.

2016/10/01

iOS 10'nun 10 Gizli Özelliği


Apple yeni işletim sistemi olan iOS 'u kullanıma sunmuştu. Bilinen özelliklerinin yanısıra bir o kadar işinize yarayacak, zaman tasarrufu yapmanızı sağlayacak 10 bilinmeyen özelliği sizin için paylaşıyoruz.
  1. Telefonunuzu aracınızın Bluetooth sistemine ya da Apple CarPlay sistemine bağlarsanız, Apple haritalar otomatik olarak aracınızı nereye park ettiğinizi hatırlayabilir. Aracınızdan uzaklaştığınızda, Apple Haritalar telefonunuza aracınızın konumunu kaydettiğine dair bir bildirim yollayacak. Bu özelliğin çalışması için GPS'inizin açık ve bağlanmış olması gerekiyor. Bu yüzden eğer aracınızı sıklıkla yeraltı otoparklarına park ediyorsanız, sizin için kullanışlı olmayabilir. Bu özelliği Ayarlar --> Haritalar bölümünden kapatıp açabilirsiniz.
  2. Kullandığınız internet paketi size yetmiyorsa artık mesajlarınızda düşük kaliteli fotoğraflar gönderebilirsiniz. Ayarlardan bu özelliği etkinleştirebilirsiniz. 
  3. Eğer birden fazla uygulamayı aynı anda indiriyor ama bir tanesine daha ihtiyacınız varsa ve ilk inen olmasını istiyorsanız ilgili indirmeye sert basın, daha sonrasında karşınıza çıkacak olan 3D Touch menüsünden indirmeye öncelik ver deyin.
  4. iOS 10 ile birlikte Safari artık yan yana web sayfalarının açılmasını destekliyor. Yani iki farklı siteyi, ekranı ikiye bölerek aynı anda açma imkanına sahip olacaksınız.
  5. Bildirimleri tek tek silmek size zor geliyorsa; tek yapmanız gereken, bildirim merkezini açtıktan sonra X butonuna sert basmak. Karşınıza çıkan Tüm Bildirimleri Temizle butonuna tıklayın. Bu kadar basit.
  6. Küçük bir hamle ile kameranızı büyüteç olarak kullanabilirsiniz. Ayarlar --> Genel --> Erişilebilirlik menüsüne gidin ve Büyüteç'e basıp, aktifleştirin. Daha sonrasında ana ekran düğmenize 3 kere ard arda basın. Büyüteç uygulaması otomatik olarak açılacak. Otomatik odaklamayı kilitleyebileceğiniz, yüksek oranda sanal yakınlaştırma yapabildiğiniz, flaşı açıp kapatabileceğiniz hatta kontrast değerini ayarlayabileceğiniz üst düzey bir büyüteç, artık emrinize amade.
  7. Siri, eğer kulaklık takıyorsanız veya Bluetooth aracılığıyla herhangi bir ses cihazına bağlandıysanız, birisi sizi aradığında artık arayanı anons edebiliyor. Ayarlar --> Telefon --> Arayanı Duyur menülerini izleyerek, bu özelliği kapatıp açabilirsiniz.
  8. Eğer yıllardan beri süregelen kronometre tasarımından sıkıldıysanız, iOS 10'un yeni bir kronometre tasarımına sahip olduğu müjdesini size verelim. Yapmanız gereken şey Saat uygulamasına girip Kronometre sekmesini seçtikten sonra parmağınızla sola sürükleyin.
  9. Eğer durmadan yeni sekme açıyor ama eski sekmelerinizi kapatmıyorsanız, bu özellik tam size göre. Safari'yi açtıktan sonra sekme butonuna basılı tutun. İşte bu kadar. Karşınıza tüm sekmeleri kapatmak için bir seçenek çıkacak.
  10. Türkçesi aslında sesli mesaj olan, Apple'ın Voicemail fonksiyonu, artık size gelen sesli mesajları dikte ederek yazıya döküyor. Birisi telesekreterinize sesli mesaj bıraktığında, iOS 10 otomatik olarak onuyazıya dökmeyi deneyecek. Birkaç dakika sonra ilgili sesli mesaja dokunarak genişletin ve gelen mesajı okuyun. 

2016/09/28

MacOS Sierra Kurulumu İçin USB Bellek Oluşturma


Mac kullanıcıları, Mac App Store üzerinden en yeni işletim sistemi olan Sierra'yı ücretsiz bir şekilde indirip kullanmaya başladılar. Ancak ideal bir kurulum için kullanıcıların MacOS Sierra işletim sistemi bulunan bir kurulum USB’si hazırlaması gerekiyor.
İlk olarak Mac App Store üzerinden MacOS Sierra'yı indirmeniz gerekiyor. Ardından en az 8 GB'lık bir USB belleğinizin olması gerekiyor. Kurulumun hızlı bir şekilde olmasını istiyorsanız USB 3,0 belleği kullanabilirsiniz. 
MAC sisteminizi açın ve Disk İzlencesi uygulamasını çalıştırın. Uygulamanın sol tarafında sisteminizdeki diskleri göreceksiniz. Listede USB belleğinizi bulup tıklayın. Sağ tarafta belleğinizin bilgilerini göreceksiniz. Üst menüde SİL seçeneğine tıklayın ve USB' nizi yeniden adlandırın. Diğer ayarları olduğu gibi bırakıp yeniden SİL butonuna basın. Artık belleğiniz biçimlendi. 
Ardından Terminal uygulamasını açın ve aşağıdak,i kodu girin;
sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/Untitled –applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app
Komutu onayladıktan sonra Terminal diske yazma işlemini başlatacaktır. Eğer hiçbir sorun çıkmazsa işlem tamamlandığında Terminal sizi bilgilendirecektir.

2016/09/27

Android 7.1 Yakında Geliyor!


Ekim ayında Google android 7.1 sürümünün programında olduğu sızan haberler arasında.
4 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Google'ın büyük basın etkinliğinde neler tanıtılacak tam olarak bilinmese de tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan ürünlerin başında şirketin yeni telefonları Pixel ve Pixel XL geliyor. Bu yeni telefonların daha önce Nexus cihazlarda görülmemiş seviyede yüksek donanıma sahip olacağı söyleniyor.
Yeni telefonlarla birlikte Android 7.1 sürümünün de resmen tanıtılacağına dair söylentiler var. Bu yeni sürümle birlikte hangi yeniliklerin geleceği henüz bilinmiyor. Bazılarına göre bu yeni sürüm çok büyük bir yenilik getirecek ve main bir güncelleme seviyesinde olacak.

Andromeda Geliyor Mu?


Chrome OS ve Android' e ek olarak Google yeni bir işletim sistemi oluşturuyor ve 4 Ekim tarihinde yapılacak etkinlikte tanıtılacağı düşünülüyor. 
Ancak henüz bu işletim sisteminin tüm özellikleri bilinmemesine rağmen Chrome OS ve Android 'i bir araya getiren melez bir işletim sistemi olduğu biliniyor. Fakat öte yandan Andromeda’nın iki sistemin yerini almayacağı da iddia ediliyor. Üstelik Google her iki işletim sistemi arasında belirli bir uygulama uyumluluğu geliştirmek için çok çalıştı. Bu durumda Andromeda ne getirecek, kimin işine yarayacak, bu soruların cevapları büyük merak uyandırıyor. 
Bazı kaynaklar Chrome OS işletim sisteminin temel özelliklerinin Android tarafına aktarılacağını ve Andromeda platformunun bu şekilde elde edileceğini ifade ediyor. Henüz yeni işletim sisteminin teknik detayları bilinmiyor.
4 Ekim tarihindeki lansmanda ise yeni Pixel telefonların yanında Andromeda işletim sisteminin ilk örneği karşımıza çıkacak. 2017 yılında ise Andromeda işletim sistemini taşıyan ilk cihazlar ve uyumlu cihazlara ilk ön izleme sürümlerinin dağıtıma çıkması bekleniyor. 

2016/09/26

iPhone 7 Sıfırlanması


Kullandığınız oyun veya uygulamalar telefonunuzu kitlediğinde, uygulamalarınız sorunlu çalıştığında veya cihazınız yavaşladığında telefonunuzu sıfırlamak zorunda kalabilirsiniz.
Apple, yeni iPhone sürümünde mekanik Home tuşunu kaldırdı ve yerine katı hal Home tuşunu koydu. Bu sebeple artık Home tuşu cihazı sıfırlamak için kullanılamıyor. Ancak Apple sıfırlama seçeneğini kaldırmış değil, sadece kullanılan tuşlar değişti.
Önceden Home ve güç tuşlarına 10 saniye basılı tutarak girilen sıfırlama modu, artık farklı bir kombinasyona sahip. Eğer cihazınız bir sebepten ötürü donarsa, cihazın sağ tarafında bulunan güç tuşu ile sol tarafında bulunan ses kısma tuşuna, ekran kapanıp Apple logosu görünene kadar basılı tutun. Logoyu gördüğünüzde ise elinizi tuşlardan çekin.
Artık cihazınız sıfırlanmaya başlayacaktır ve cihazınızı hızlı ve güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

2016/09/24


Netflix Kuzey Amerika, Güney Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde izleyicilere internet üzerinden hizmet veren medya sağlayıcıdır. 22 Eylülş itibari ile tam anlamıyla Türkçe hizmet vermeye başladı. 
Türkçe dil desteği ve Türk Lirası ödeme seçeneğiyle kullanıma sunan ve beğenilen orijinal programlarının yanı sıra çok sayıda Türk dizisini ve filmini de içerikleri arasına ekleyen Netflix’in üyelik ücreti aylık 15,99 TL’den başlıyor.
İlk yerli telekomünikasyon ortağı olarak mobil hizmet sağlayıcısı Vodafone ile anlaşma imzalayan Netflix, aynı zamanda Türk televizyon üreticisi Vestel ile de işbirliği yaptığını duyurdu.
Üyelerine televizyon, tablet, akıllı telefon, oyun konsolu ve bilgisayar üzerinden sorunsuzca ve anında erişerek dizileri ve filmleri istedikleri zaman, istedikleri şekilde ve istedikleri yerde izleme imkanı sağlayan Netflix, televizyon izleme deneyimine yepyeni bir yol sunuyor.
İçeriğinin yüzde 80’i halihazırda Türkçe dublajlı veya altyazılı olan Netflix’te Hollywood filmlerini, en iyi yabancı dizileri, Türkçe film ve dizileri, belgeselleri, bağımsız filmleri, stand-up komedileri ve çocuklara özel olarak sunulan yüzlerce içeriği anında izleyebilirsiniz.
Netflix, Ekim ayının sonuna doğru Türkiye’de Vodafone ile geniş kapsamlı bir ortaklığı da başlatacak.
LG, Panasonic, Samsung, Sony, Toshiba, akıllı tv için Vestel, Arçelik, oyun konsolları için PlayStation (PS3, PS4), Wii U, Xbox 360, Xbox One Netflix'i destekleyen cihazlar arasında.

Blogger İçin Devamını Oku Kodunu Bulma

Blog yazılarınız için, atlama aralığı seçeneğini belirledi iseniz, belirlediğiniz yerden sonra yazınızın devamı görülmez. Yazınızın bundan sonraki aşamasında Devamını Oku » biçimi görülür. Devamını oku ismi, Klasik Blogger ana sayfada sol tarafta varsayılan olarak atanmıştır. Ancak bu seçeneği beğenmeyen blog yazarları olabilir. Blog yazılarınızda atlama aralığı seçeneğinden sonra görülen, “Devamını Oku” ismini, blog şablonunda nasıl buarak sağ tarafa taşıyabiliriz?

NOT: Tüm eklentileri kullanırken Html ve CSS kodları hakkında bilginiz yoksa mutlaka blog’unuzun yedeğini almayı unutmayın. Blogger yedekleme iki şekilde alınır unutmayın.

Devamını Oku kodu blog şablonumuzda nerede bulunur :

Blogger kumanda paneline giriş yapın
→ Şablon → HTML’yi düzenle tıklayarak şablonumuza ulaşalım
→ Şablonda boş bir yere tıklayarak CTRL+F ile aşağıdaki etiketi aratın. Bulduğunuz bu etiket, Blogger’un varsayılan Devamını Oku ismine ait kod kümesidir.

<div class='jump-link'>

Devamını Oku ismini sağ tarafa almak için uygulama adımları :

→ Blogger şablon’umuzda yukarıda bulduğumuz etiketi silerek aşağıdaki etiketi ekleyin
→ Önizleme yapın. Yaptığınız işlem doğru ise blog’unuzu kaydedin.
Not: Chrome tarayıcılarda bazen kod alırken, Google Translate dil çeviri aracı çalışır. Dil çeviri aracı çalışır bir durumda ise tarayıcıda orijinal sekmesine tıklayarak kodu almaya çalışın. Dil çeviri aracı çalıştığı sırada kod araları açılacağından sağlıklı olarak kod’u alamazsınız. Böyle bir durumda aldığınız kod çalışmayacaktır.

<div class='jump-link' align='right'>

Devamını Oku yazısının özelleştirilmesi :

→ Blog şablonunuzda aşağıdaki etiketi bulun.
</head>
→ Bulduğunuz bu etiketin üstüne aşağıdaki CSS kodlarını yapıştırın
<style>
.jump-link{
font-family:'arial',helvetica,verdana,monospace;
text-decoration:none; 
margin:0 0 0; 
padding:0 0 0;
font-size:14px;
}
.jump-link a{
font-size:13px;
color:#2662DF;
font-weight:normal;
} 
.jump-link a:hover{
color:#D93F46;
}
</style>

Yazıyı özelleştir :

font-family : Yazı ailesini değiştirir
font-weight : Normal ve kalın olarak değişebilirsiniz.kalın yapmak için, ( bold ) yazın
font-size : Yazı boyutunu değiştirmek için 14, 15, gibi
hover color : Yazının üzerine gelince arka plan rengini değişir herhangi bir renk kodu kullanabilirsiniz.

Yukarıda verilen değerlerde istediğiniz renk kodları ve rakamları değiştirerek deneme yapmak için yaptıklarınızı ön izleyin kontrol edin. Kaydedin blog’unuza dönerek yaptıklarınızı kontrol edin. 

Ayrıca bunlara da göz atabilirsiniz;

Blogger, Yazının Devamını Oku ismini resimli yapmak 

Renk kodlarına buradan bakabilirsiniz

2016/09/23

Giyilebilir Teknoloji Ürünü Nike'tan Geldi


HyperAdapt 1.0 adı ile yeni bir tasarım ürünü ortaya koyan Nike, 28 Kasım 2016'da ABD başta olmak üzere tüm ülkelerde satışa sunması bekleniyor. Ayakkabıları deneyip alabilmek için randevu alınması gerekecek. 
Nike HyperAdapt 1.0 ayakkabılar, 1989 yılında gösterime giren Back To The Future 2 filmindeki hayali Nike ayakkabılardan esinlenerek tasarlanmış. Görüntü olarak filmdekilere pek benzemeyen ve çok daha modern bir tasarımı olan ayakkabıların en büyük özelliği, giyildiklerinde kendilerini giyenin ayağına uygun şekilde bağlamaları.
Nike bunu yapabilmek için ayakkabıların içine gergili bir bağcık mekanizması yerleştirmiş. Bu sistem aslında yeni değil, daha önce başka firmaların ayakkabı ve kıyafetlerinde de kullanıldı. Ancak onların hepsi elle çevrilen bir makaraya bağlı çalışıyordu.
Nike tarafından geliştirilen sistem ise elektrik motoruyla çalışıyor. Ayakkabıdaki algılayıcılar sayesinde kontrol edilen motorlar, bağcık sistemini tam ayağa uyacak biçimde sıkıştırıyorlar. Kullanıcı isterse bağcık sıkılığına gizli iki düğmeye basarak müdahale edebiliyor.
Ayakkabılar güçlerini tabanlarındaki bataryalardan alıyorlar. Bu bataryalar ortalama 2 hafta gidiyor. Şarj edilmeleri için gereken manyetik indüksiyonla çalışan şarj cihazı da ürünün yanında geliyor ve 3 saat içinde ayakkabıları şarj edebiliyor. Ayrıca taban ve topuklarda LED ışık bulunuyor bunun amacı, ışıklar renk ve sekans değiştirerek kullanıcıya batarya seviyesi ve bağcık ayarı gibi konularda bilgi veriyor. 

2016/09/22

Blogger Menü Oluşturucu - Ücretsiz Türkçe İndir

Blogger Menü Oluşturucu ücretsiz Yükle
Blogger, Klasik Blog menü'lerinizi hiçbir siteye bağımlı kalmadan ücretsiz Türkçe, Saf CSS3 proğramı kullanarak kendiniz oluşturun.Klasik Blog yazarlarının menü konusunda çok zorlandıklarını biliyoruz. Blogger’un en büyük eksiklikliği olarak bilinen menüler ile kategori oluşturma eklentisi henüz mevcut değil. Ordan burdan toplama kodlar ile menü yapmak için birçok uğraş veriliyor.

Bu uğraşı, biraz olsun hafifletmek için kendinizin kontrolünde menülerden kategoriler yapabileceğiniz bir proğramı sizlerin görüşüne sunuyorum. Proğram ücretsiz olup, bilgisayarınıza indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Proğram hakkında fazla bilgi vermeye gerek duymadım.

Proğramın içindeki dil seçeneklerinden Türkçe’i seçerek kullanabilirsiniz. Daha fazla detaylı bilgileri proğramın geliştirici sitesinden okuyarak kendinizi geliştirebilir yeni versiyonlarını da indirebilirsiniz. Proğramı incelediğinizde, kullanımının çok kolay olduğunu göreceksiniz. Proğram hakkında,çok kısa bir açıklama yaparak biraz bilgi vermek sizleri heveslendirecekdir.

Saf CSS3 Kullanarak menü kategorilerinizi yapmak için uygulanacak adımlar :

1. CSS3nenü.com sitesine giriş yapın
2. Ücretsiz indir paylaşım icon'una tıklayın, açılan pencerede
İsminizi girin
E-Mail bilginizi girin
3. E-mail hesabınıza bilgi gelecektir. Proğramı e-mail hesabınızdan indirebildiğiniz gibi aynı anda siteden de indirebilirsiniz.
4. Proğram 25 MB. olup, zip dosyası biçimde inecektir. Zipten çıkartın ve kuruluma başlayın.
5. Proğram içinde resim icon'u ekleme, alt menü oluşturma, ön plan renkleri, arka plan renkleri, üzerine gelince görülecek renk tonları, yazı font'u, menü ve alt menü yarıçapı, menü genişlik Auto ve %100 genişlik ayarları, menü yükseklik ve genişlik ayarları (px), ekleyebileceğiniz öğe ve daha fazla özelliklerinden oluşmakta.

Yukarıda ki resimde örnek menü görünümlerinden bir kesit görülmekte. Aşağıdaki resimde ise proğram kumanda panelinden bir görünümü görmektesiniz. Kendini geliştirmek isteyen meraklı blog yazarları için incelenmesi gereken bir proğram karşımızda ve ücretsiz.
Fazla söze gerek gerek duymadan şimdiden kolay gelsin diyorum. Konu hakkında, düşünce ve önerileriniz için söz sizde..  Demoları incele,

Saf CSS3 kumanda paneli görünümü:

Saf CSS3 proğram
Resmi büyük izlemek için yeni sekmede açın.
Siyah Dikey Demo - CSS Menu jeneratör ile oluşturulan

CSS Menu jeneratör ile oluşturulan örnek

2016/09/20

Her Araca Bir Çip


Maliye Bakanlığı tarafından alınan son karara göre, her araca bir çip takılacak. Bu çip araçların trafikteki kimlikleri olarak kullanılacak. Trafiğe çıkan her araç bu çipten bulundurmak zorunda kalacak. Çipsiz araçlara yakıt verilmeyecek. Yakıt alırken sürücülerin bu çipi okutmaları gerekecek.  Bu sistemin terörle mücadelede ve kaçak akaryakıt konusunda fayda sağlayacağına inanılıyor. 
Yeni çıkacak olan bu çipler HGS etiketlerine benzeyecek. Böylece araçlar plakaları üzerinden takip ve kontrol edilebilecek. Örneğin şüpheli araçlar yakıt almaya kalktıklarında yerleri tespit edilebilecek. 
Şu anda Maliye Bakanlığı başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı bu projeyi birlikte yürütüyor. Detaylar ve bu sisteme geçiş tarihi ise henüz net değil.

2016/09/19

Samsung Galaxy S8 Geliyor Mu?


Batarya sorunu yüzünden 2,5 milyon telefonu geri çekmekle uğraşan Samsung, 26 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı ve hisse değerleri de oldukça düştü. Samsung'un bu krizi atlatmak için planlanan tarihten önce Galaxy S8'i piyasaya sunacağı düşünülüyor. 
Öte yandan henüz Galaxy S8 modeliyle ilgili çok fazla bilgi yok. Sızan bilgilere göre Dream 1 (SM-G950) ve Dream 2 (SM-G955) olarak bilinen iki farklı S8 modeli mevcut. Bunların 5.1 ve 5.5 inç ekranlı cihazlar oldukları söyleniyor.
Samsung’un Galaxy S8 modelinde iki kenarı da kıvrımlı ekranları standart hale getireceği de iddia ediliyor. Bir başka iddiaya göre ise, Samsung bu modelde tıpkı Apple gibi 3,5 mm kulaklık jakını kaldırmaya hazırlanıyor. Onun yerine USB 3.1 portunu kullanacak olan Samsung’un, kablosuz şarjı da standart olarak sunacağı iddia ediliyor.

Dinamik Blog Sidebarda Yazıya bağlantı Vererek Gadget Oluşturma

Sidebar Gadget Bağlantı listesi
Bir önceki yazımızda blogger klasik blog da sidebarda yazıya bağlantı vererek gadget eklemeyi görmüştük. Dinamik bloglarımızda klasik bloglarda yapabildiklerimizi maalesef yapamıyoruz. Önceki yazımı hazırlarken neden dinamik blogda da böyle bir bağlantı olmasın diye düşündüm. Kelimelerden oluşan bağlantılara kategori oluşturabiliyoruz. Ancak belirlediğimiz bir başlığa tıkladığımızda direk o yazımıza farklı bir bağlantı verilemez miydi? Denedik ve olabileceğini gördüm. 

Şimdi dinamik blog sidebar alanında (sağ yada sol köşede) seçeceğimiz bir gadget ile farklı bir bağlantı şeklinin nasıl yapıldığını aşağıda inceleyelim. Örnek;


Şu anda Yazdığım yazının başlığı:

Dinamik Blog Sidebarda Yazıya bağlantı Vererek Gadget Oluşturma

Yazımızın linki:

https://guney59.blogspot.com.tr/2012/10/dinamik-blog-sidebarda-yazya-baglant.html

Uygulanacak bölüm:

Yerleşim ⇒ Gadget Ekle ⇒ Bağlantı Listesini bulun ve açın.
Yeni Site URL’si yazan kısmayukarıda kırmızı ile belirtiğim yazıyı yapıştırın.

NOT: Unutmayın bu linki tarayıcınızdan kopyalayacaksınız.
Şimdi sıra yukarıdaki linkimize başlık eklemeye geldi. Başlığımız neydi?

Link Başlıgımız:

Dinamik Blog Sidebarda Yazıya bağlantı Vererek Gadget Oluşturma
Yeni site adı yazan yere bu başlığımızı yapıştırıyoruz. Ve son olarakta Bağlantıyı Ekle’ye tıklıyoruz.
Buna benzer istediğiniz kadar bağlantı yapabilirsiniz. Bağlantıların yanındaki oklarla yukarı, aşağıya taşıyabilirsiniz.
Ben başlık olarak “Ayın Konusu'nu” seçtim.
Bu tür işlemleri blogger yazı editörünü kullanarak yaparken zorlanırsınız. Ben Google Drive, Dökümanlar'ı kullanıyorum. Google Drive Dökümanları hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Siz bu işlemleri kendi yazı ve başlığınızda uygulayacaksınız. Yukarıda anlatılanlar sadece size örnek olarak verilmiş olup, yazdığım bir yazı için uyarlanmıştır. Yaptığım çalışma sonucunu aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz.

2016/09/18

Blogger Hover Etiket Bulutu Gadget Eklentisi

Hover CSS Bulut görünümlü Kategori
Blogger blogunuzda farklı etiket kategorisi kullanarak, Hover CSS Bulut görünümlü etiket stilini blogunuza uygulayıp, değişik bir hava verebilirsiniz.Hover CSS Bulut etiketi yazılarımıza verdiğimiz etiketlerden oluşmaktadır. Etiket Gadgetimizi ekledikten sonra blog şablonumuza ekleyeceğimiz küçük bir kod ile, etiketlerin üstüne gelindiğinde hareket eden, tıklandığında renk değiştiren ve istediğiniz büyüklük ayarını yapabileceğiniz çok güzel bir eklentidir. Eklentiyi birkaç aşamada kullanabilmemiz eklentiyi dahada özelleştiriyor.

Eklenti uygulaması :

1. Blogunuzun şablon yedeğini alın. İki türlü yedek alınır lütfen bilgi edinin.
2. Blog yerleşim ayarlarından Etiketler (Labels) Gadgetine tıklayın.
Gadgetleri açtığınızda en alttan 3. sırada yer almakta
3. Etiket (Label) Gadgetini aşağıda resimde görüldüğü gibi ayarlayın.
Seçilenler, sıklığa göre ve Bulut kısmını işaretleyin. Seçilenler kısmını açıp etiketlerinizden istediklerinizi seçerek tam bir kategori görünümüne döndürebilirsiniz.

Etiketler (Label) Gadgetini yapılandırın
4. Yapacağımız uygulamada iki tür görüntü elde edebiliriz. Siz hangi görseli beğeniyorsanız aşağıda açıkladığım stili uygulayabilirsiniz.
a. Font Size 10 Px değerini yükselterek görünümün büyük olmasını sağlayabilirsiniz.
Örnek : px 10 değeri, 15 veya 20 yapabilirsiniz. Etiketler bu uygulamadan sonra biraz daha büyüyecektir. Örnek büyütülmüş hali yukarıdaki resimdir.
b. Etiket değerini değişmeden kullanabilirsiniz. (10 px ebadındaki görüntü)

Label (Etiket) Font Size Kaldırılmamış görünüm
c. Font Size 10 px silerek blogger değerlerini kullanabilirsiniz. (Örnek resim aşağıda görülmekte.)
Font Size sildiğinizde blog etiketlerinizdeki yazı fazlalığına göre, etiket sayısı artacağından etiket çevresi genişleyecektir.

Label (Etiket) Font Size Kaldırılmış görünüm
5. Blog paneline giriş ⇒ Şablon ⇒ HTML Düzenle ⇒ Widget Genişlet, bu etiketi bulun.
]]></b:skin>
Bu kodu bulduktan hemen sonra aşağıdaki kodu kopyalayın ve bu kodun hemen üstüne yapıştırıp kaydedin.
Blog görüntüleme kısmından inceleyin ve stil olarak hangisi hoşunuza gidiyorsa Font Size ile değişikler yaparak kullanın. Görsellerin siyah görülmesinin nedeni test blogumda siyah tema kullanmamdan kaynaklanmaktadır. Siz hangi temayı kullanıyorsanız, o renk ile görünüm sağlayacaksınız. 
Problem yaşarsanız yorum yazarak yardım alabilirsiniz.
.label-size{ 
margin:0 2px 6px 0; 
padding: 3px; 
text-transform: uppercase; 
border: solid 1px #C6C6C6; 
border-radius: 3px; 
float:left; 
text-decoration:none; 
font-size:10px; 
color:#666; 
}

.label-size:hover { 
border:1px solid #6BB5FF; 
text-decoration: none;
-moz-transition: all 0.5s ease-out;  
-o-transition: all 0.5s ease-out;  
-webkit-transition: all 0.5s ease-out;  
-ms-transition: all 0.5s ease-out;  
transition: all 0.5s ease-out; 
-moz-transform: rotate(7deg);  
-o-transform: rotate(7deg);  
-webkit-transform: rotate(7deg);  
-ms-transform: rotate(7deg);  
transform: rotate(7deg);  
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Matrix( 
                    M11=0.9961946980917455, M12=-0.08715574274765817, M21=0.08715574274765817, M22=0.9961946980917455, sizingMethod='auto expand'); 
zoom: 1;  
}

.label-size a  { 
text-transform: uppercase; 
float:left; 
text-decoration: none; 
}
.label-size a:hover  { 
text-decoration: none; 
}

2016/09/17

Avrupa Birliği İçin Ücretsiz İnternet


2020' de 5G iletişim teknolojisine geçiş yapılacağı düşünülmekte ancak 2025 Yılı ile beraber Avrupa Birliği üyeleri 5G iletişim teknolojisine geçiş yapmış olacak. 
2020 itibariyle büyük merkezlerden başlayarak, Avrupa genelinde ücretsiz Wi-Fi bağlantı noktalarının oluşturulmasını teklif ediyor.
Bu ücretsiz Wi-Fi internet bağlantı noktalarının zamanla artırılması ve gelecekte tüm Avrupa nüfusuna ücretsiz internet erişimi sağlanması da söz konusu olabilecek. AB bu iş için şimdiden 120 milyon Euro bütçe ayırmış.
En çok tartışma yaratan değişiklik ise, internet üzerindeki telif haklarının çok daha sıkılaştırılması. Eğer bu değişiklik olduğu gibi onaylanırsa, AB vatandaşlarının internete herhangi bir içerik yüklemeden önce resmi mercilerden telif onayı almaları bile gerekebilir.

2016/09/16

Fiat Chrysler Üretim Hatası Araçları Geri Çağırıyor

Fiat Chrysler, dünya genelinde 1,9 milyon araçta tespit edilen yazılım hatasının tespit edilmesi sonucu muhtelif araçları geri çağırıyor.
İtalyan ve Amerikan ortağı otomobil üreticisi firma Fiat Chrysler, dünya genelinde 1,9 milyon araçta tespit edilen yazılım hatasının tespit edilmesi sonucu muhtelif araçları geri çağırıyor.

Üretici firmanın yaptığı yazılı açıklamada, hatalı bilgisayar yazılımından kaynaklanan sorunun, hava yastıkları ve emniyet kemerlerinin kaza anında işlevlerini kaybetmesine yol açabildiği belirtiliyor.

Tespit ettikleri araçlarda ise 3 kişinin ölümüne ve 5 kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği tahmin ediliyor
Fiat Chrysler’in, Ar-Ge çalışmaları sonucu, tespit ettikleri araçlarda ise 3 kişinin ölümüne ve 5 kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği tahmin edilen hatanın ABD'de 1,4 milyon ve diğer ülkelerde yarım milyon civarında aracı etkileyebileceği haberi vurgulanıyor.

Fiat Chrysler, firma yönetimi hatalı yazılıma sahip araç modelleri arasında 2010-2014 üretimi Chrysler Sebring, Dodge Caliber, Avenger, Jeep Patriot ve Compass marka arazi araçların yer aldığı bildiriyor.

2016/09/15

Paint Net ile Resim arka plan Görüntüyü Şeffaf Yapma

Paint Net Resim editörü ile, Web sitenize yükleyeceğiniz resmin arka plan görüntüsünü görülmez şeffaf, transparan yaparak kullanabilirsiniz. Site başlık resmi, arka plan resmibannerlogotransparan resim ve çeşitli efekt araçlarını Paint.NET ücretsiz resim editörünü kullanarak yapmanız mümkün. Bilgisayarınıza Paint.NET ücretsiz resim editör programını kurmadı iseniz aşağıda verilen bağlantı linki ile programı indirip ücretsiz kullanın.
Paint.NET resim editör programını zip sıkıştırmasından çıkardıktan sonra kurdugunuz, program Ingilizce olarak karşınıza çıkacaktır. Diğer zip dosyasını da kurarak Türkçe’ye çevrilmiş olarak göreceksiniz. Paint.NET ücretsiz bir program olmasına rağmen çok fazla seçeneği sizlere sunuyor. Resimlerinizi istediğiniz gibi tanzim edebileceğiniz ücretsiz bir resim editörü.NOT: Programın kurulum ve çalışması için işletim sisteminizde, NET Framework 4.5 yüklü olması gerektiğini unutmayın.
Lisans: Ücretsiz, İşletim Sistemi: Win8/Win7/Vista/WinXP/Win8.1
Kurulum : 1. Paint.NET İndir ,2. Paint.NET Türkçe çeviri İndir

Resimlerin arka plan görüntüsünü nasıl transparan yapacaksınız:

1. Kurulum işlemi sonucunda, Paint.NET ücretsiz programınızı açın.
2. Aşağıda görülen resim gibi bir resim seçim.
3. Resme dikkat ederseniz arka plan görüntüsünün beyaz olduğunu fark edebilirsiniz. Alt ve sağ dikey çizgiler resmi daha iyi anlayabilmeniz için özellikle bırakılmıştır.
Arka plan görüntüsü beyaz zemin
4. Paint.net resim editörü ile arka plan görüntünün şeffaf görülmez yapılmış görüntüsü.

Arka plan şeffaf görülmez durumu

Resimlerin arka plan görüntüsünün şeffaf görülmez yapılması:

1. Biraz önce açmış olduğunuz Paint.net resim editörünüze masa üstündeki resminizi tutup sürükleyin ve bırakın.
2. Sol üst köşede sihirbaz çubuğuna benzeyen simgeye tıklayın ve resminizin beyaz görülen alanına tıklayın.
3. Bilgisayarınızdaki Del klavye tuşuna tıklayın. Seçmiş olduğunuz resmin arka plan görüntüsünün silindiğini göreceksiniz. Şimdi de yaptığımız işlemin kaydedilmesi ile ilgili konuları incelemeye başlayalım.

Reslerin masa üstüne kaydedilmesi işlemi :

1. Sol üst köşeden Dosya simgesine tıklayarak, Farklı kaydet seçeneğini açın.
2. Dosya adı : Dosya adını yazarken mümkün olduğunca Türkçe karakter yazmayın. İlerde farklı bir sunucu kullanabilir site açabilir yazılarınızı taşıma gibi bir çalışma yapma durumunuz olabilir. Bu taşıma sırasında yeni açtığınız site kodlamasından dolayı resimlerinizin görülmeme durumu ortaya çıkabilir. Böyle bir durum yaşamamak için şimdiden önlem almanızı tavsiye ederim.
Kayıt türü : .Png uzantısını seçtikten sonra masa üstüne kaydedebilirsiniz. Kayıt türü için verilen açıklama resmini inceleyin.
Kayıt türü için verilen açıklama
Resim ebatlarının ayarlanması : Menü çubuğunda, Resim → Yeniden boyutlandır seçeneğini seçip ebatları düzenleyin.
Resim ebatlarının ayarlanması

2016/09/13

Mafia 3 İçin Gereken PC donanımları


Bu yılın merakla beklenen oyunlarından biri olan Mafia 3'ün çıkış tarihi yaklaşıyor. Oyun 7 Ekim 2016 'da Xbox One, PS4 ve Windows PC için çıkacak. Oyunu PC üzerinden oynamayı düşünenler için bazı PC özellikleri gerekiyor. İşte onlar ;
Minimum şartlar;
  • Windows 7 64-bit
  • INTEL I5-2500K ya da AMD FX-8120
  • 6GB RAM
  • AMD Radeon HD7870 ya da NVIDIA GeForce GTX 660
  • 2 GB VRAM
  • 50GB boş sabit disk alanı
Önerilen şartlar; 
  • Windows 10 64-bit
  • INTEL I7-3770 ya da AMD FX 8350 4.0 Ghz
  • 8 GB RAM
  • AMD Radeon R9 290X ya da NVIDIA GeForce GTX 780/GeForce GTX 1060
  • 4 GB VRAM
  • 50GB boş sabit disk alanı

2016/09/12

Nvidia GeForce Experience 3.0


GeForce Experience oyunları işlemci, ekran kartı ve monitör çözünürlüğünüze göre daha akıcı bir hale getirerek oyunlardaki zevkinizi arttırmak üzere tasarlanmış. Oyunlardan ekran görüntüsü alabilir, GPU destekli H.264 kayıtlar alabilirsiniz. Yazılımın tek kötü özelliği açılırken biraz zaman alması. 
Beta olarak kullanımda olan 3.0 sürümü artık bütün kullanıcılar için geçerli. Yenilenmiş arabilime sahip bu sürümle mikrofonunuzu kapatabilir, oyun içerisindeyken daha kapsamlı ayarlara ulaşabilir ve daha kolay bir şekilde yayın yapabilirsiniz. Ayrıca ekran görüntüsü ya da videoları doğrudan sosyal medyada paylaşabilirsiniz. 
Son düzenlemeler sayesinde uygulamanın işlemci ve sistem belleği kullanımı da azaltıldı. Arka planda çalışırken de sistemi çok fazla yormuyor. 

2016/09/11

Asus ZenFone 3 Deluxe Satışa Çıktı


ZenFone ailesinin üyelerinden Zenfone 3 Deluxe Tayvan ' da satışa çıktı. Ailenin diğer üyeleri Zenfone 3 ve ZenFone 3 Ultra idi.
ZenFone 3 Deluxe, boyut olarak ailenin ortancası konumunda. 5.5 inç ekrana sahip. 6 GB RAM, 256 GB dahili depolama birimi, 16 MP arka ve 8 MP ön kamera da diğer detaylar arasında.
ZenFone 3 Deluxe’un en önemli özelliklerinden biri, Qualcomm Snapdragon 821 işlemcisi. Yeni nesil bu işlemci ilk kez ZenFone 3 Deluxe modelinde kullanıldı. Testlere göre Snapdragon 820’den %10 daha yüksek performans sergileyen yeni yonga seti, verimlilik konusunda da avantaj sağlıyor.
Şu günlerde Tayvan'da 800 dolara satışa sunulan bu akıllı telefonun diğer ülkelere ne zaman ve nasıl bir fiyatla geleceği merak konusu.