Ceyda Aksel'in blog, sağlık ve güncel teknoloji haberleri hakkındaki kişisel paylaşım platformu.

2016/10/22

Sağlıklı Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı



Hindistan cevizi yağı ile tanışmanızın tam sırası. İçerisindeki trigliserid ve laurik asit sayesinde saçlarınızı besler ve güçlendirir. Canlı ve parlak bir görünüm sağlar. Saç derisini temizleyerek saç tellerinizi kalınlaştırır. Saçlarınızdaki kırıkları azaltır ve doğal nemlendiricidir. Duştan sonra vucüt nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz.
Duştan 30 dakika önce saç derinize masaj yaparak uygulayın ve sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Saçlarınız kuru ve yıpranmış ise bu süreyi daha çok uzatabilirsiniz mesela akşam sürüp sabah kalkınca saçınızı durulayabilirsiniz. Bu yağ katı görünse de elinize sürdüğünüzde sıcaklık ile eriyerek kolayca uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı



Hindistan cevizi yağı ile tanışmanızın tam sırası. İçerisindeki trigliserid ve laurik asit sayesinde saçlarınızı besler ve güçlendirir. Canlı ve parlak bir görünüm sağlar. Saç derisini temizleyerek saç tellerinizi kalınlaştırır. Saçlarınızdaki kırıkları azaltır ve doğal nemlendiricidir. Duştan sonra vucüt nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz.
Duştan 30 dakika önce saç derinize masaj yaparak uygulayın ve sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Saçlarınız kuru ve yıpranmış ise bu süreyi daha çok uzatabilirsiniz mesela akşam sürüp sabah kalkınca saçınızı durulayabilirsiniz. Bu yağ katı görünse de elinize sürdüğünüzde sıcaklık ile eriyerek kolayca uygulayabilirsiniz.

2016/10/19

Gerçek Çantalar ve Sahtelerini Ayırt Etmenin Yolları


Dünyanın en ünlü markalarının tasarladığı çantalar kesinlikle el yapımıdır. Tüm ürünler piyasaya sürülmeden önce tek tek kontrol edilir ve en ufak bir hata varsa ürün piyasaya sürülmez. ilk dikkat etmeniz gereken dikişlerdir. Göze hoş gelmeyen bir görüntü yakalarsanız sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Dikişte en ufak bir kayma veya ipte en ufak bir bozukluk, tüylenme olmamalıdır. Satıcılar üretim hatası derse aldanmayın çünkü üretim hatası olan ürün piyasaya düşmez. 
Çantalardaki metal klipsler, fermuarlar, düğmeler ve kilitleri özellikle çok dikkatli bir şekilde inceleyin. Yüksek kalite metaryallerden üretilen ürünler her şeyleriyle mükemmel olmalıdır. Çoğunlukla üzerilerine seri numarası ve marka adı da basılmıştır. Bu da gerçek marka çantaların en önemli özelliklerinden biridir.
Deri çantalarda asla yağlılık ve yapışkanlık olmaz. Çantalar esnek veya yumuşak olabilir ama asla orjinal kalıplarını kaybetmezler. 

Çoğu zaman taklit çantaların etiketlerinde marka adının ve logosunun değişik bir fontla, muazzam olmayan bir şekilde ve hatta bazen yanlış yazıldığını fark edebilirsiniz. Etiketler bu bakımdan çok önemlidir.
Seri numarası bir ürünün orijinalliğini gösteren en önemli faktörlerden biridir. Seri numarasının bulunduğu etiket özel bir şekilde mühürlenir ve ürüne dikilir. Bu yüzden ürüne zarar vermeden yerinden sökmek imkansızdır. Sahte ürünlerde ise bu seri numarası genelde bir etikete basılmış ve çantanın bir kenarına yapıştırıcıyla tutturulmuştur.
Genellikle pahalı marka çantalar şık görünümlü ve yüksek kalite materyallerden üretilmiş ambalajların içinde sunulur. Gerçek ürünlerin içinde bulunduğu ambalajın da ürünün kendisi kadar mükemmel olması gerekir. Herhangi bir defo veya renk kayması olmamalıdır. Bunun dışında çantanın yanında gelen bütün aksesuarlar da bir set olarak paketin içine konulur ve bunun için ekstra bir ücret talep edilmez.

2016/10/15

Daha Kalıcı Parfümler İçin...


Parfümünüzün daha kalıcı olmasını sağlamak istiyorsanız, bu yazıya bir göz atmanızda fayda var.
İşte parfüm kullanmanın incelikleri; 
  • Parfümünüzü banyo gibi sıcak ve nemli yerlerde saklamayın. Kuru ve soğuk alanlarda saklamaya dikkat edin. 
  • Cildiniz kuru ise, parfümü nabız noktalarına sıkmadan önce mutlaka vazelin sürün. 
  • Eğer cildiniz kuruysa parfümden önce kokusuz vücut losyonu sürmeyi unutmayın.
  • Parfümü banyodan hemen sonra ve giyinmeden hemen önce sıkın. Böylece vücudunuzdaki nem kokuyu tutacaktır hem de kıyafetlerinizde istenmedik izler bırakmayacaktır.
  • Parfümü sıktıktan sonra bileklerinizi birbirine sürtmeyin. Sürttüğünüzde tam aksine kokunun daha çabuk uçmasına sebebiyet vermiş olursunuz.
  • Parfümü sıkma yeri olarak nabız alınan sıcak bölgeleri tercih edin. Buralar; bilekleriniz, boynunuz, dirsek içiniz, dizlerinizin arkası ya da ayak bilekleriniz olabilir. Ama bir seferde bu bölgelerden yalnızca birkaçını seçin.
  • Daha hafif bir koku istiyorsanız parfümü havaya doğru sıkın ve yavaşça içine doğru yürüyün. Böylelikle çok ağır bir koku taşımazsınız.
  • Alkol içeren parfümleri direk saçınıza sıkmayın, bu saçınızı kurutacaktır. Önce saç fırçanıza sıkın sonra saçlarınızı tarayın.
  • Son kalan damlalarınızı kokusuz losyonunuza boşaltın böylelikle boşa gitmemiş olacaktır.
  •  Yanınızda parfümün kendisini taşımaktansa istediğiniz miktarı kulak çubuklarına sıkın ve plastik bir poşete koyun. Böylece gün içerisinde istediğiniz zaman kokunuzu yenileyebilirsiniz.

2016/10/13

Saçlarınızın Hızlı Uzamasını İstiyor Musunuz?


Hintli kadınların saçları bakımlı ve uzun olmasından dolayı her kitlenin dikkatini çekebilmekte. İşte Hintli kadınların kullandıkları bazı altın değerinde öneriler;
1- Aloe Vera suyu kullanın: Her yerde bulabileceğiniz Aloe Vera suyu saçlarınızın hızla uzamasını tetiklerken aynı zamanda saç derinize de mükemmel bir bakım yapıyor.
2- Saçlarınızı yıkadıktan sonra soğuk su ile durulayın: Soğuk su saç derisindeki gözenekleri kapatarak kan dolaşımını hızlandırır ve saçların daha iyi beslenmesini sağlar.
3- Elma sirkesiyle saçlarınızı yıkayın: Saç kremi yerine doğal elma sirkesi kullanırsanız saçlarınızın daha hızlı uzadığını fark edeceksiniz. Ayda bir kaç kez uygulayabilirsiniz.
4- Saç derisine protein maskesiyle masaj yapın: Bunun için iki adet yumurtanın beyazı yeterli olacaktır.
5- Yumurta, Zeytinyağı ve Konyak: 2 yumurta akı, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir bardak konyağı mikserde çırpıp saç derinize uygulayın. Böylelikle saçınız hem protein açısından yeterli besini alacak hem de daha kolay taranabilen,  daha dolgun ve parlak saçlara sahip olabileceksiniz.
6- Esansiyel yağlar kullanın: Badem, lavanta, b,beriye ve kekik yağlarını kullanabilirsiniz. Saç diplerinize iyi gelerek saçınızın daha kolay uzamasını tetikler.

2016/10/11

Nokia Geri Geliyor!


Bir dönemin kuşkusuz en çok kullanılan telefon üreticisi olan Nokia, bir süreliğine Microsoft bünyesinde yer almaya başlamıştı. Üreticinin akıllı telefon pazarına ne zaman döneceği merak konusuydu ve artık haberler sızmaya başladı. Şimdilik D1C adını taşıyan bir telefon ile dönüş yapacakları biliniyor. Ayrıca firma Android'le gelen bir çok modelle yeniden çıkış yakalayabilir. 
Sızıntıya göre, D1C adlı söz konusu modelin makul bir hafıza ve kameraya ve çok da etkileyici olmayan bir yongaya sahip olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte cihazın 13 MP'lik arka ve 8 MP'lik ön kameraya sahip olacağı anlaşılıyor. Adreno 505'le birlikte 1.4 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 yonga üzeri sistemle gelen cihazın ekran çözünürlüğü ise 1920 x 1080 piksel.
Nihayetinde orta segment bir model olarak değerlendirebileceğimiz 5.2 inç ekranlı cihaz Android 7.0 işletim sistemiyle gelecek. Nokia'nın uzun bir süredir beklenen geri dönüşü ise söz konusu cihazın yıl sonunda yapılacak tanıtımıyla gerçekleşecek.

2016/10/01

iOS 10'nun 10 Gizli Özelliği


Apple yeni işletim sistemi olan iOS 'u kullanıma sunmuştu. Bilinen özelliklerinin yanısıra bir o kadar işinize yarayacak, zaman tasarrufu yapmanızı sağlayacak 10 bilinmeyen özelliği sizin için paylaşıyoruz.
  1. Telefonunuzu aracınızın Bluetooth sistemine ya da Apple CarPlay sistemine bağlarsanız, Apple haritalar otomatik olarak aracınızı nereye park ettiğinizi hatırlayabilir. Aracınızdan uzaklaştığınızda, Apple Haritalar telefonunuza aracınızın konumunu kaydettiğine dair bir bildirim yollayacak. Bu özelliğin çalışması için GPS'inizin açık ve bağlanmış olması gerekiyor. Bu yüzden eğer aracınızı sıklıkla yeraltı otoparklarına park ediyorsanız, sizin için kullanışlı olmayabilir. Bu özelliği Ayarlar --> Haritalar bölümünden kapatıp açabilirsiniz.
  2. Kullandığınız internet paketi size yetmiyorsa artık mesajlarınızda düşük kaliteli fotoğraflar gönderebilirsiniz. Ayarlardan bu özelliği etkinleştirebilirsiniz. 
  3. Eğer birden fazla uygulamayı aynı anda indiriyor ama bir tanesine daha ihtiyacınız varsa ve ilk inen olmasını istiyorsanız ilgili indirmeye sert basın, daha sonrasında karşınıza çıkacak olan 3D Touch menüsünden indirmeye öncelik ver deyin.
  4. iOS 10 ile birlikte Safari artık yan yana web sayfalarının açılmasını destekliyor. Yani iki farklı siteyi, ekranı ikiye bölerek aynı anda açma imkanına sahip olacaksınız.
  5. Bildirimleri tek tek silmek size zor geliyorsa; tek yapmanız gereken, bildirim merkezini açtıktan sonra X butonuna sert basmak. Karşınıza çıkan Tüm Bildirimleri Temizle butonuna tıklayın. Bu kadar basit.
  6. Küçük bir hamle ile kameranızı büyüteç olarak kullanabilirsiniz. Ayarlar --> Genel --> Erişilebilirlik menüsüne gidin ve Büyüteç'e basıp, aktifleştirin. Daha sonrasında ana ekran düğmenize 3 kere ard arda basın. Büyüteç uygulaması otomatik olarak açılacak. Otomatik odaklamayı kilitleyebileceğiniz, yüksek oranda sanal yakınlaştırma yapabildiğiniz, flaşı açıp kapatabileceğiniz hatta kontrast değerini ayarlayabileceğiniz üst düzey bir büyüteç, artık emrinize amade.
  7. Siri, eğer kulaklık takıyorsanız veya Bluetooth aracılığıyla herhangi bir ses cihazına bağlandıysanız, birisi sizi aradığında artık arayanı anons edebiliyor. Ayarlar --> Telefon --> Arayanı Duyur menülerini izleyerek, bu özelliği kapatıp açabilirsiniz.
  8. Eğer yıllardan beri süregelen kronometre tasarımından sıkıldıysanız, iOS 10'un yeni bir kronometre tasarımına sahip olduğu müjdesini size verelim. Yapmanız gereken şey Saat uygulamasına girip Kronometre sekmesini seçtikten sonra parmağınızla sola sürükleyin.
  9. Eğer durmadan yeni sekme açıyor ama eski sekmelerinizi kapatmıyorsanız, bu özellik tam size göre. Safari'yi açtıktan sonra sekme butonuna basılı tutun. İşte bu kadar. Karşınıza tüm sekmeleri kapatmak için bir seçenek çıkacak.
  10. Türkçesi aslında sesli mesaj olan, Apple'ın Voicemail fonksiyonu, artık size gelen sesli mesajları dikte ederek yazıya döküyor. Birisi telesekreterinize sesli mesaj bıraktığında, iOS 10 otomatik olarak onuyazıya dökmeyi deneyecek. Birkaç dakika sonra ilgili sesli mesaja dokunarak genişletin ve gelen mesajı okuyun.